101 kérdés és válasz a SEO-ról!

Seo101

Mire jó a SEO?

2015. szeptember 19. - seo101

Ez talán buta kérdésnek hangzik elsőre, hiszen blogunk teljes egészében a SEO ágazatát dolgozza fel, így talán nem is szükséges részletezni a fontosságát – nem biztos azonban, hogy mindenki tisztában van vele, milyen fontos jelenségről is beszélünk. Tanulj meg élni az SEO nyújtotta lehetőségekkel!

shutterstock_128243204.jpg

Növeli a látogatottságot

Talán evidencia, de fontos szerepe van az SEO többi előnyével összefüggésben is: ha beveted a keresőoptimalizálást (akár saját munka, akár programok vagy útmutatás alapján), és megfelelően használod, hamar azt veszed majd észre, hogy oldalad/cikked/profilod látogatottsága ugrásszerűen megnő. Vagyis több emberhez jutsz el, tehát többen fogják ismerni a tevékenységedet. Ebből pedig az következik, hogy…

Növeli a profitot

Bizony, erről akkor is érdemes beszélni, ha nem kereskedelmi vagy üzleti céllal üzemeltetsz egy weboldalt vagy fiókot: a nagyobb látogatottság egyéb pozitív következményekkel is jár. Ha a projekt fókuszában egy bizonyos szolgáltatás vagy termékek értékesítése áll, ez tulajdonképpen elvárás, azonban a hatékony keresőoptimalizálásnak abban az esetben is lehet anyagi haszna, ha korábban még csak nem is kalkuláltál ilyesmivel. Gondoljunk csak a hobbibloggerek ezreire, akik a látogatottság és a követőik száma alapján jutottak és jutnak szponzorációs lehetőségekhez, munkához, juttatásokhoz.

Segít a fejlődésben

Azt gondolnánk, a SEO csak a kulcsszavak helyes megválasztásáról és alkalmazásáról szól, persze tudjuk, hogy a helyzet ennél jóval összetettebb. Ha saját magadnak végzed el a kulcsszókutatási munkát (akár az egész weboldalra, akár egy-egy cikkére vagy aloldalára összpontosítva), a folyamat segíthet abban, hogy a következő alkalommal élesebben, pontosabban, a SEO elveinek eleve megfelelve dolgozz már a szöveg vagy az ismertető megírásakor. Ez nemcsak a keresőoptimalizálás miatt hasznos – segíthet a lényegre törőbb, kompaktabb, világosabb stílus elsajátításában.

Növeli az átláthatóságot

Ha alapvetően törekszünk arra, hogy a keresőmotorok számára optimálisabb és könnyebben feltérképezhető legyen oldalunk vagy profilunk összetétele és felépítése, akkor ez azt is eredményezi, hogy „kívülről”, az átlagolvasó vagy –fogyasztó számára is azzá válik.

Mindezek csak nagyon leegyszerűsített következményei annak, ha úgy döntesz, szeretnél megfelelni a SEO szabályainak - megígérjük, hogy nem fogod megbánni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://seo101.blog.hu/api/trackback/id/tr347796458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása