101 kérdés és válasz a SEO-ról!

Seo101

Tippelj! Mennyi keresés fut le másodpercenként a Google-ban?

2016. július 14. - SEO101.hu

A Google mostanában szűkszavúan kommunikálja a szerverein lefutó keresési mennyiséget. Mindez talán betudható annak az egyértelmű monopolhelyzetnek, amit már nem igazán vehet el senki a keresőóriástól.

Ellenben a számokból zseniálisan le lehet követni, hogy milyen iszonyatos robbanás következett be néhány év alatt az internetes világban, ami egyértelműen a Google-hoz köthető.

google_2.jpg

Vegyük sorra az éveket:

1999 - egy milliárd keresés futott le az év augusztusáig, ez körülbelül hárommillió napi keresésnek felelt meg.

2000 - 14 milliárd évi keresést szolgáltak ki a Google szerverei világszinten, 18 millió keresés naponta az év első felében, 60 millió keresés naponta az év második felében - bár a becslés nem teljesen tökéletes, a felfelé ívelő irányt azonban jól mutatja.

2001-2003 között:  körülbelül 55 milliárd évi keresésre emelkedett a forgalom.

2004-2008 között: 73 milliárd, ezzel a Google elérte a napi 200 millió keresést.

2009: Erről az évről mindössze morzsányi információt adtak ki egy blogbejegyzés formájában, amiből megtudhattuk, hogy egymilliárdnál is több keresés futott le egyetlen nap alatt.

Az ezt követő két évben nem szólt a fáma a keresési mennyiségek alakulásáról, majd a 2012-es évről megtudhattuk, hogy havi szinten 100 milliárd keresést szolgáltak ki a szerverek világszinten.

googletop.png

A 2016-os évre pedig azt jósolják, hogy a keresések száma elérheti, vagy meg is haladhatja a 2 trilliót, ami:

- másodpercenként: 63000

- percenként: 3,8 millió

- óránként: 228 millió

- naponta: 5,5 milliárd

- havonta: 167 milliárd

- évente: 2 trillió keresést jelent.

Mennyi is pontosan 1 trillió?

Nem lehetünk biztosak benne, hogy milliárdszor milliárdot (10 a tizennyolcadikon) vagy ezerszer milliárdot értenek a kifejezés alatt (10 a tizenkettediken), ami többek között a mi nyelvterületünkön billiónak felel meg.

googlelabda.jpg

Bármelyik is legyen, ezek óriási számok, és azt bizonyítják, hogy az internet (a world wide web, hogy stílusosak legyünk) még mindig óriási lehetőség mindenkinek világszerte, és gyakorlatilag senkit nem hagy az út szélén, maximum jobban meg kell küzdeni a konkurenciával, mint néhány évvel ezelőtt. De ebből a hihetetlen mennyiségű számból azt a következtetést is levonhatjuk, hogy mindig van annyi rés a kulcsszavak "háza táján", amiből lehet konvertálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://seo101.blog.hu/api/trackback/id/tr908889896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása