101 kérdés és válasz a SEO-ról!

Seo101

A közösségi média és a SEO kapcsolata

2015. szeptember 02. - seo101

Manapság már minden internetes tartalomgyártó és -szolgáltató, nemcsak a cégek és a márkák, hanem az egyéni tevékenységet végzők (blogger, vlogger, fotós, stb.) is jól tudják, hogy a megfelelő terjeszkedéshez és eléréshez elengedhetetlen a különböző „social media platformok”, vagyis a közösségi média felületének használata. Hogyan hat ezek működtetése a keresőoptimalizálásra?

A közösségi média hatékony használata nyilván azért fontos elsősorban, hogy több felületen tudjuk bemutatni és hirdetni a szellemi vagy anyagi termékünket, legyen az akár egy blog, egy könyv vagy egy márka, árucikk. Így könnyebben és gyorsabban, ráadásul organikusan növekedhet a látogatók száma, persze fizetett hirdetés feladására is nyílik lehetőség, ezzel is elősegítve a további terjeszkedést – ez már nem a mi témánkra tartozik. Mi köze mindennek a keresőoptimalizáláshoz?

shutterstock_189811238.jpg

A Google algoritmusaiban például figyelembe veszik az adott honlap vagy oldal találati rangsorba történő besorolásakor, hogy a legnagyobb platformokon (Twitter, Facebook) hányszor osztották meg azt, vagy annak aloldalait. Emellett indexeli is ezeknek a szolgáltatóknak a tartalmát (például a Facebook-oldalakat, amelyek közül sokat honlapok és cégek népszerűsítésére használnak), tehát ha a projektünk rendelkezik egy Facebook profillal is, szintén érdekünk lehet, hogy ez a profil is előrébb kerüljön a listában.

Azt is kiemelten fontos megjegyezni, hogy a közösségi média nagy része már maga is rendelkezik saját, beépített keresővel és algoritmussal, így az ott publikált tartalmakra szinte kétszeresen kell ügyelnünk, ha szeretnénk jól teljesíteni, gyakori találatként szerepelni. Természetesen minden egyes platformnak megvannak a maga szabályai, kiemelési rendszerei, így a legjobb eredményt akkor érhetjük el, ha ezekről tájékozódunk, illetve ezek tudatában alakítjuk a tartalmakat.

Összefoglalva, kifejezetten jót és sokat jelenthet honlapunk látogatottságának és a találati listában elfoglalt helyének, ha egy jól kiépített „közösségimédia-hálózatot” is működtetünk hozzá kiegészítésként – nem beszélve arról, hogy ezek segítségével még gyorsabban és még közvetlenebb módon juttathatjuk el a tartalmat a közönséghez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://seo101.blog.hu/api/trackback/id/tr587753576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása