101 kérdés és válasz a SEO-ról!

Seo101

A jó címadás titka

2015. augusztus 02. - seo101

Azt az egyszerű internetfelhasználó is jól tudja, érti, hogy a különböző címeknek (weboldal, blogbejegyzés, cikk) fontos szerepe van. Fontos, hiszen alapvetően a cím feladata, hogy felkeltse az olvasó, a potenciális látogató figyelmét. Kellően motiválja őt arra, hogy klikkeljen az adott honlapra – főleg akkor, ha a keresőből érkezhet oda. Ennek értelmében, ha azt szeretnénk, hogy minél előrébb kerüljünk a keresési rangsorban, tehát minél többen kattintsanak, nem elég a puszta figyelemfelkeltésre törekednünk.


A SEO szabályai közül az egyik legfontosabb a címadással kapcsolatos fortélyok csoportja: a dolog nem áll meg ugyanis ott, hogy minél érdekesebb, hívogatóbb, esetleg szenzációhajhász címet választunk. Vannak bizonyos technikai paraméterek is, amelyeket figyelembe kell vennünk.

image.jpg
Először is, észben kell tartanunk, hogy a keresőmotorok többsége csonkolja a címeket: ha nagyjából 50 karakternél hosszabbak, az afölötti tartományt nem jelenítik meg. Ebből két tanulságot szűrhetünk le: egyrészt, hogy a teljes cím legyen ennél rövidebb, másrészt, amennyiben ez nem lehetséges, a leglényegesebb információkat tartalmaznia kell a cím első felének.

Próbáljuk megkeresni azokat a hívószavakat, amelyek a leginkább összefoglalják cikkünk, oldalunk, szolgáltatásunk lényegét, amelyek minél tömörebben jelölik annak tartalmát. Ez azért is lényeges, mert az emberek legtöbbször rövid keresőkifejezéseket használnak (rengeteg az egyszavas keresés!) - kivéve azokat az eseteket, amikor egy konkrét, specifikus kérdésre vagy problémára szeretnék megkapni a választ. A Google például félkövér betűvel szedi azokat a találatokat, címrészleteket, amelyek pontosan tartalmazzák a felhasználó által használt keresőszavakat, ezzel is segítve őt abban, hogy a számára legoptimálisabb találatra kattintson.

Hatásos címet adhatunk úgy is, ha ügyelünk a SEO-ra: a minél hatékonyabb keresőoptimalizálás nem jelenti feltétlenül azt, hogy fel kell adnunk a kreatív, újszerű vagy érdekes címadás lehetőségét. Természetesen a legjobb esetben címünk mindezeknek a feltételeknek egyszerre felel meg: ha ezzel megvagyunk, remek eredményekre számíthatunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://seo101.blog.hu/api/trackback/id/tr197673280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása