101 kérdés és válasz a SEO-ról!

Seo101

A jó minőségű szöveg fontossága a webáruházadban

2015. április 09. - seo101

Talán nem is gondolnád, de a webshopod sikeressége nagyban függ attól, hogy mennyire élsz a keresőoptimalizálás lehetőségeivel, és hogy rendesen kihasználod-e azokat. Valószínűleg azt már tudod, hogy ez a látogatottságnövelés egyik leghatékonyabb eszköze – webáruház esetében is alapjában egy weboldalról van szó, bár sok faktort és webáruházra jellemző szempontot kell szem előtt tartani a shopod kialakításakor.

shutterstock_111129215_kicsi.jpg

Sokak számára meglepő, hogy a minőségi tartalom egy webáruház esetében is kulcsfontosságú jellemző. Nem elég csupán a termékek nevét, tulajdonságaikatés az árat feltüntetni – ez kétségtelenül a könnyebb út, ám nem kifizetődő. A látogatók egyrészt sokkal nagyobb hajlandóságot mutatnak a vásárlásra akkor, ha bőséges képanyagot és leírást találnak az adott termékről, ezért a szabatos szövegek és a lényegretörő, terméket több oldalról is bemutató képanyag segít növelni a konverziót is.

Ebben az esetben is kiemelt fontosságot kell szentelni az alapos kulcsszókutatásnak. Egy vásárló legtöbbször úgy keres adott termékre, hogy azt egyszerűen beírja a keresőbe, és az ott kidobott oldalak közül csemegézik, ezért is jársz jobban azzal, ha nagy hangsúlyt fektetsz a helyezésed javítására. Előnyt kovácsolhatsz a konkurenciával szemben, ha a webáruházad sokkal informatívabb, mint a többieké: egy hosszabb (de nem túl hosszú) leírás nem csak vonzóbbá teszi a terméket, de a megfelelő kulcsszavakkal, szinonimákkal javíthatjuk a Google-ban elért helyezésünket is. Ez természetesen akkor működik legjobban, ha teljesen egyedi szövegeket készítesz, és azt nem máshonnan másolod, ebben az esetben a Google ugyanis duplikációnak veszi azt, így még ronthatsz is a helyzeteden. Sok gyártó mellékel leírást is az adott termékről, de sokkal jobban jársz, ha ezeket átalakítod magad – vagy egy profi szövegírót bízol meg – hogy vásárlás ösztönző, élvezetes, és hatékony szöveg váljon belőle.

Az élvezetes, informatív leírások ráadásul több ideig tartják a látogatót az oldaladon, ami még inkább növeli az esélyét annak, hogy vonzóbb legyen a termék a szemében, megragadjon benne az oldalad, és a kosárra kattintson, vagy később akár visszatérő látogatóvá is váljon.

A bejegyzés trackback címe:

https://seo101.blog.hu/api/trackback/id/tr767353446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása